marți, decembrie 5

MILITĂM PENTRU DISPECERAT OPȚIONAL

Taximetriştii au venit la protest cu maşinile, pe care le-au parcat pe prima bandă de pe Bulevardul Naţiunile Unite şi pe Bulevardul Libertăţii

Aproximativ 200 de taximetrişti au protestat, astăzi, în faţa Palatului Parlamentului faţă de interdicţia de a mări tariful curselor. Totodată, taximetriştii au cerul deputaţilor să adopte proiectul de lege care obligă dispeceratele să lucreze deopotrivă cu taximetriştii independenţi şi cu cei ai firmelor de care aparţin.

Taximetriştii au cerut deputaţilor să adopte proiectul de lege care obligă dispeceratele să lucreze atât cu taximetriştii independenţi cât şi cu angajaţii firmelor mari. Serviciile de dispecerat sunt obligatorii pentru toţi transportatorii autorizaţi de taxi, iar acestea se desfăşoară în baza unui contract de dipecerizare.
Taximetriştii independenţi sunt discriminaţi
Observând că taximetriştii independenţi sunt adesea discriminaţi, fiind forţaţi să accepte orice fel de condiţii din partea firmelor de dispecerat, riscând să nu mai fie arondaţi, un grup de cinci parlamentari au iniţiat în 2010 proiectul de lege ce obligă în mod expres firmele de dispecerat să îşi ofere serviilor oricărui solicitant.

Cei aproximativ 200 de taximetrişti care au protestat marţi, de la ora 11.00, în Parcul Izvor din Capitală, au încheiat, la ora 12.0, acţiunea revendicativă, cu o oră mai devreme faţă de termenul anunţat iniţial.

sursa;adevarul.ro

protest al taximetristilor independenti in parcul izvor din capitala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button