duminică, mai 19

MILITĂM PENTRU DISPECERAT OPȚIONAL

Rezumatul întâlnirii dintre ADTI-FORT și Primarul General.

Azi Primarul General al Capitalei dl. Nicușor Dan ne-a invitat la discuții și așa cum am promis vă ținem la curent cu temele propuse, acestea fiind despre modificarea regulamentului taxi (HCGMB.178/2008), atribuirea autorizațiilor taxi rămase disponibile în urma retragerii ori a neprelungirii lor și despre cesiuni.

Astfel  ADTI și FORT semnatare a unui proiect de modificare a regulamentului taxi, a insistat pentru importanța modificării regulamentului, acesta având prioritate.

Primarul General al Capitalei dl. Nicușor Dan a promis că va analiza propunerile de modificare a regulamentului și până la sfârșitul anului va veni cu un  nou  regulament taxi.

Odată cu modificarea regulamentului taxi vor fi stabilite și criteriile de departajare pentru atribuirea autorizațiilor taxi pe care viitorii operatori de transport vor trebui să le îndeplinescă. Atribuirea autorizațiilor taxi se va face cu respectarea legislației în vigoare în limita maximală de  4/1000 de locuitori.

Din păcate reprezentanții COTAR prezenți și ei la discuții, în stilul lor caracteristic, s-au opus oricărui tip de reformă aceștia insistând ca regulamentul taxi să rămână în forma actuală, cu toate că legea 38/2003 a fost modificată de mai multe ori, iar regulamentul taxi  aprobat prin HCGMB.178/2008 este unul expirat și nu mai respectă legislația în vigoare.

Pe acestă cale dorim să mulțumim Primarului General al Capitalei dl. Nicușor Dan pentru inițiativă și interesul pe care îl acordă acestei industrii. Având în vedere că azi a avut loc o primă rundă de discuții,  promitem că vă vom ține la curent cu evoluția lor  indiferent de soluția adoptată.

Proiect Regulament taxi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button