duminică, mai 19

MILITĂM PENTRU DISPECERAT OPȚIONAL

Aproximativ 3.500 de taximetriști vor protesta, pe 18 noiembrie, în Capitală

Asociația pentru Drepturile Taximetristilor Independenti (ADTI) va organiza pe 18 noiembrie un marș de protest în Capitală cu circa 3.500 de taximetristi din toata țara, între orele 11:00 si 17:00, venind dinspre Sala Polivalentă până în Piața Victoriei, au anunțat marți seara taximetriștii.
Protestul a fost decis ca masura împotriva dezinteresului general al Guvernului si al Ministerului Sănatății față de problemele majore cu care se confruntă transportatorii autorizați (PFA), se arată în scrisoarea deschisă trimisa de taximetriști premierului Emil Boc.
“În ultima perioada v-au fost aduse la cunostință pe cale oficială o parte din problemele grave cu care ne confruntăm si v-am trimis solicitări oficiale pentru dialog dar, din pacate, la niciuna din adresele noastre nu am primit răspuns. Având în vedere manifestația din data de 18 noiembrie, vă rugăm să acceptati la discutii o delegație a Asociației noastre cu care să semnați ulterior un protocol clar care să cuprindă măsuri și termene de punere în practică”, se mai arata în scrisoarea asociației.
Taximetristii se arată totodata profund dezamagiti de atitudinea “lipsită de transparență” a ministrului Atilla Cseke, pe care îl acuzăp că a adus Persoana Fizica Autorizata (PFA) în pragul disperării.
“(Atilla Cseke, n.r.) Dorește de la acestia plati retroactive pe ultimii cinci ani plus penalități, desi nu a prestat pentru acestia nicio activitate medicală gratuit. Dorim echitate între Persoana Fizica Autorizata si societatile comerciale care atunci cand angajează o persoana si încheie contract de asigurări medicale în numele său, nu este obligata sa platească retroactiv pe ultimii cinci ani asigurări medicale dacă acesta nu a avut un asemenea contract înainte de a se angaja”, spun taximetrițtii în scrisoarea adresată primului-ministru.
Aceștia consideră că orice discutie purtată cu actualul ministru al sanatății nu face decât sa prelungească situatia critica în care ei spun ca se află. De asemenea, taximetristii îl roagă pe premier să “aibă bunavoința de a discuta personal” cu ei.
“Vă rugăm să țineti cont de faptul ca la nivel national suntem aproximativ 30.000 de taximetriști independenți si peste 500.000 de Persoane Fizice Autorizate care doresc să platească asigurările de sănatate de la data semnării contractului de asigurari medicale, și nu retroactiv pe ultimii cinci ani, cum prevede Legea 95/2006 art. 259 alin. 7 în momentul de față. Toate demersurile noastre au fost civilizate, au fost îndreptate către dialog deschis și argumentate serios, însă modul în care am fost tratați de către actualul ministru ne ridică mari semne de întrebare legate de politica Guvernului dvs. față de acest sector de activitate”, se încheie scrisoarea taximetriștilor, semnată de președintele ADTI, Viorel Radu.

Sursa: https://m.ziare.com/stiri/aproximativ-3-500-de-taximetristi-vor-protesta-pe-18-noiembrie-in-capitala-1054536#.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button